Het magazine ‘DROP’ met een nieuwe hoofdredacteur (een mede LOTgenoot!)

Hét magazine voor Nederlandstaligen die in Frankrijk wonen of gewoon dol zijn op Frankrijk! Met interessante artikelen over Franse cultuur, boeken, geschiedenis, taal, wijn, eten, wonen en nog veel meer. Word lid voor slechts € 25,- per jaar!

www.lesamisdedrop.fr

 

Marjolijn Roozen – Hoofdredacteur

In 2015 besloot ik mijn tekstcorrectiebureau op te heffen en Nederland te verlaten. Om in mijn woonwagen te kunnen wonen moest ik nl. de grens over om een plekje te vinden. Uiteindelijk heb ik een oude tabaksschuur gevonden in de Périgord Noir waar ik nu samen met mijn hond woon.

Ik besloot lid van Drop te worden en de toenmalige ledenadministratie vroeg me wat me naar Frankrijk had gebracht. Dat kwam de hoofdredacteur ter ore en hij vroeg of ik niet met hem wilde samenwerken in de redactie; zo ben ik de tekstcorrector van Drop geworden. Dit heb ik vijf jaar gedaan totdat ik haast vanzelfsprekend in mijn huidige functie rolde die ik met heel veel plezier vervul.

Bestuursperiode: 2021-2024

e-mail: redactie@lesamisdedrop.fr

Verwante berichten