Even voorstellen, Petri uit Monclar

Beste mede LOT-genoten,

Ruim een jaar geleden plaatste ik een stukje op deze site met daarin een verwijzing naar mijn blogs. Nu ik in juli definitief in Frankrijk ben gaan wonen, stel ik me graag aan jullie voor. Ik ben Petri Damen, 58 jaar en in september opende ik de deuren van mijn chambres d’hôtes in Monclar: MaDamenFrance. Hiervoor woonde ik in Valkenswaard en daar heb ik jarenlang in het onderwijs gewerkt. Eerst als docent Nederlands en Frans en later als afdelingsmanager bij een grote scholengemeenschap.
Twee en een half jaar geleden kocht ik een fijn huis in Monclar. Een huis met potentie, want ook toen al had ik de wens daar ooit een leven op te gaan bouwen. Van dat huis heb ik volop genoten. Het dorp is klein en rustig en ik leerde er een aantal lieve, leuke mensen kennen. Ik voel me daar thuis. Niet onbelangrijk als je er permanent wil gaan wonen. De kamers lenen zich uitstekend voor gasten en die zijn er al heel wat geweest. Voor een nacht, een paar dagen of een weekje. Vaak om te helpen en ook om te genieten van de prachtige omgeving en het leven op de Franse campagne.
Ondertussen bleef in Nederland de gedachte aan een leven in Frankrijk sudderen. Ik kon genoeg redenen bedenken om níét te gaan: een goede baan, financiële zekerheid, een huis om jaloers op te worden, levenslange vriendschappen en uiteraard mijn twee prachtige dochters. Daar stond eigenlijk maar één reden tegenover om wel te gaan: de diepgewortelde wens om het avontuur eindelijk aan te gaan.
Zonder aanwijsbare reden besloot ik in het voorjaar ervoor te gaan. En toen was er geen houden meer aan: in één week is mijn ontslagbrief ingediend en de makelaar langs geweest.
Een drukke tijd volgde. Met opruimen, inpakken, werk afronden, huis verkopen, afscheid nemen en alles wat daar zakelijk en emotioneel bij komt kijken. Eind juli kwam de verhuiswagen aan in Monclar en werd er met hulp van veel lieve vrienden hard gewerkt om het huis en de kamers nog mooier te maken dan ze al waren. Een aannemer heeft nog wat structurele zaken aangepakt en het huis is inmiddels gast klaar en heeft ook al de eerste gasten ontvangen.
En ik? Ik geniet. Natuurlijk moet ik erg wennen aan een ander werkritme en, ongetwijfeld herkenbaar, ik besteed dagen aan administratieve rompslomp. De rust en de ruimte die ik hier ervaar en elke dag die prachtige zon boven de heuvels, compenseren dat uitstekend. De komende maanden wil ik gebruiken om mijn chambres d’hôtes goed op de kaart te zetten zodat vanaf het voorjaar de gasten toe zullen stromen. Daarnaast wil ik nog uitzoeken of er behoefte is aan Franse les bij Nederlanders en/of Engelsen die in de streek wonen. Verder heb ik nog veel ideeën die alle kanten uitschieten, maar dat is voor later.
Ik ben nog wel op zoek naar iets van een sociaal leven. Google biedt vooralsnog geen uitkomst. Graag zou ik het zingen op willen pakken of een leuke cursus koken c.q. fotografie volgen. Tips zijn van harte welkom.
Ben je in Monclar of in de buurt? Kom gerust eens langs om kennis te maken. Of neem een kijkje op www.MaDamenFrance.nl. Van blogs verandert in een heuse website. Wie weet, tot ziens!
Petri Damen

 

zie ook de blog: https://www.lotgenoten.fr/blog-travaux-chez-madamenfrance/

Verwante berichten