aangepaste wetgeving bij uitvaart

“Gezien de onwerkelijke periode waarin we ons bevinden, met als gevolg dat het nog eens extra moeilijk is om passend afscheid te nemen van een dierbare, wil ik graag gedurende deze noodtoestand mijn diensten gratis aanbieden aan getroffen families en geef ik graag antwoord op specifieke vragen van degenen die zich zorgen maken.”

 

Afscheid nemen van een dierbare in deze tijd is zo nodig nog moeilijker dan in normale omstandigheden. Voor degenen die hierdoor getroffen worden en voor degenen die graag wat extra informatie en duidelijkheid hebben over dit onderwerp, heb ik de voornaamste punten op een rijtje gezet Dit zijn de meest recente wijzigingen, die echter van dag tot dag weer kunnen veranderen.

Allereerst is het belangrijk te weten dat de termijn van 6 dagen na het overlijden die normaal geldt voor een uitvaart voorlopig is verlengd naar 21 dagen.

Bij een uitvaart mogen maximaal 20 personen aanwezig zijn, met in acht neming van de gepaste afstand. Een priester kan u begeleiden op het kerkhof indien gewenst. De burgemeester heeft het recht om lokaal deze nationale maatregel aan te scherpen indien nodig, dit moet echter noodzakelijk en in proportie zijn.

Tijdens de noodtoestand is het transport van een overledene naar het buitenland niet mogelijk. Indien u uw naaste op een later tijdstip naar Nederland of België wil overbrengen vanwege een teraardebestelling bv in een familiegraf, let op, dit is enkel mogelijk in een zinken kist! Deze beslissing dient direct na het overlijden te worden genomen, daar het niet teruggedraaid kan worden.

Het crematorium is niet toegankelijk voor nabestaanden, dus een ceremonie in de zaal van het crematorium is niet mogelijk. Een urn kan eventueel op een later tijdstip in binnen- of buitenland bijgezet worden in het daarvoor bestemde columbarium. Bij het transport van een urn naar het buitenland zijn de normale regels van toepassing. Kiest u voor een crematie, dan is het verstandig dit bij leven te communiceren naar uw naasten, dit kan mondeling, maar liefst handgeschreven.

Het COVID-19 virus is onlangs opgenomen in de wettelijke lijst van besmettelijke ziekten Dit maakt het onmiddellijk in een gesloten kist leggen van een overledene verplicht wanneer de overledene positief is, of verdacht wordt van COVID-19 op het moment van overlijden.

Ook wil ik er u op wijzen dat de prijzen bij verschillende begrafenisondernemers enorm kunnen verschillen. Het is altijd verstandig om meerdere prijsopgaven te vergelijken.

Mijn naam is Ine van der Horst, ik geef professioneel ondersteuning en advies met betrekking tot een uitvaart in Frankrijk www.une-pensee.com

Heeft u specifieke vragen, neemt u gerust geheel vrijblijvend contact op via mail tijdens kantooruren.

Voor dringende vragen ben ik ook telefonisch bereikbaar.

vanderhorst.ine@gmail.com

06.84.03.66.02

Prenez bien soin de vous !

Ine

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.